Powered By Blogger

tisdag 5 april 2011

Rökt lax med pepparrotscreme och ciabattachips

Den här förrätten kan jag också varmt rekommmendera!
 Enkel med få ingredienser, men ändå mycket god!

Ca 4 personer:

En rökt lax skiva till varje person
1 dl creme fraiche
40 gram nyriven pepparrot
ciabatta
gräslök


Vispa creme fraichen hårt med elvispen. Lägg i pepparroten (färsk nyriven=godast) 
salta lätt och smaka av.
Skär tunna skivor av ciabattan, lägg dem på en bakplåt (med bakplåtspappar såklart) ;).
Ringla över en god olivolja och salta lätt. Rosta dem i ugnen 5-15 minuter i 150 grader. 
Jag vill inte ha så mycket färg på dem (ingen alls) men det är en smaksak.
Lägg upp en laxskiva på förättstallriken, lägg på ett "ägg" av pepparrotscremen. 
Tryck i ciabattan och strössla över finhackad gräslök. Man kan ta ett par långa gräslökar och "piffa"till det lite oxå.
Ta da, färdig!
Lycka till!!!
P&K



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar