Powered By Blogger

lördag 27 augusti 2011

Ostgratinerad örtkyckling

Ikväll så lagade jag en kycklingrätt som fick stående ovationer från min kära man.
Här kommer receptet:
4 pers.

4 kycklinfileér
1 röd paprika
3 dl valfri grädde
1 1/2 msk kycklingfond
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk timjan
2 dl riven ädelost
1 tsk salt
1 krm peppar

Bryn fileérna, jag delar mina i fyra delar först, salta och peppra.
Lägg dem i en smord ungsform. Lägg över paprikan, som är skuren i lite större bitar.
Blanda samman det resterande i en bunke och häll över kycklingen/paprikan.
Tjoffa in i ugnen i ca 20 minuter/ 200 grader.
Jag serverade med ungsrostade småpotatisar, kokt färsk broccoli (älskar´t), sparris och en färsk sallad med rivna rödbetor. Jättemums!
Gott!
Till efterrätt (eftersom det är lördag och jag faktiskt sprungit 3 gånger den här veckan) så gjorde jag en fruktsallad på färska jordgubbar,kiwi och banan. Lade upp den med vispad grädde och maränger och hällde över lite nougatsås. Inte heller så värst äckligt, om jag får säga det själv.
Oxå gott!






på er alla!
P&K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar