Ikväll ska jag laga fisk och skaldjurssoppa med "falsk" vitlöksaioli med ett färskt grekiskt lantbröd till.
Gott! Här kommer receptet:
"falsk" vitlöksaioli:
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
salt/peppar efter smak
Rör ihop ett par timmar i förväg så att det kan stå och dra lite.
Fisk och skaldjurssoppan:
1 purjolök
1/2 fänkål finhackas
1 msk smör
1 msk olja
7,5 dl vatten
2,5 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
0,75 dl hummerfond
1/2 tsk salt
1 krm curry
1 tsk paprikapulver
0,5 g saffran
1 vitlöksklyfta
Fräs den finhackade purjon och fänkålen i 1 msk smör och 1 msk olja tills de mjuknar utan att få färg.
Tillsätt resten och låt puttra i ca 15 minuter. Hit kan du förbereda tidigare på dagen.
3 tomater skållade, skalade och hackade
125 g haricorts verts (färska)
250 gram laxfile
250 gram valfri vit fisk (jag har torsk till ikväll)
200 gram nyskalade räkor
Blanda ned tomaten och haricorts vertsen och fisken i tärningar och sjud 5 minuter till.
Alldeles innan servering så hälls räkorna i.
Bon apetit!
P&K
Gott! Här kommer receptet:
"falsk" vitlöksaioli:
2 dl creme fraiche
1 msk majonäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
salt/peppar efter smak
Rör ihop ett par timmar i förväg så att det kan stå och dra lite.
Fisk och skaldjurssoppan:
1 purjolök
1/2 fänkål finhackas
1 msk smör
1 msk olja
7,5 dl vatten
2,5 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
0,75 dl hummerfond
1/2 tsk salt
1 krm curry
1 tsk paprikapulver
0,5 g saffran
1 vitlöksklyfta
Fräs den finhackade purjon och fänkålen i 1 msk smör och 1 msk olja tills de mjuknar utan att få färg.
Tillsätt resten och låt puttra i ca 15 minuter. Hit kan du förbereda tidigare på dagen.
3 tomater skållade, skalade och hackade
125 g haricorts verts (färska)
250 gram laxfile
250 gram valfri vit fisk (jag har torsk till ikväll)
200 gram nyskalade räkor
Blanda ned tomaten och haricorts vertsen och fisken i tärningar och sjud 5 minuter till.
Alldeles innan servering så hälls räkorna i.
Bon apetit!
P&K
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar