Tänkte lägga in ett recept som jag gjorde igår, köttfärslimpa! Kan tyckas lite trist, men i mina ögon är det en exotisk rätt att laga eftersom jag alltid lagar "konstig" mat annars, typ hirsbiffar,linsgrytor,skaldjurscurry osv.... Det här receptet är både lätt och gott, barnen älskade den!
Sätt ugnen på 200 grader.
ca 500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk (eller 1 dl mjölk och 1 dl grädde)
1 finriven gul lök
1 tsk salt
1krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 ägg
Låt ströbrödet svälla i mjölken ett par minuter. Blanda alltsammans och forma som en limpa i en ungsfast form. In i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden skala och klyfta valfritt antal fasta potatisar och morötter och 1 gul lök.
Ta ut limpan ur ugnen och lägg potatis/morötter/lök-klyftorna runt om. In i ugnen igen i 15 minuter.
Under tiden kokar du upp:
2,5 dl valfri grädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soya
krydda om du vill med salt, vit/svartpeppar
Häll såsen över potatis/morötter i formen och in igen i ugnen till potatisen är mjuk och köttfärslimpan är färdig!
Servera med lingonsylt, jättemumsigt!
P&K
Sätt ugnen på 200 grader.
ca 500 g blandfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk (eller 1 dl mjölk och 1 dl grädde)
1 finriven gul lök
1 tsk salt
1krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 ägg
Låt ströbrödet svälla i mjölken ett par minuter. Blanda alltsammans och forma som en limpa i en ungsfast form. In i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden skala och klyfta valfritt antal fasta potatisar och morötter och 1 gul lök.
Ta ut limpan ur ugnen och lägg potatis/morötter/lök-klyftorna runt om. In i ugnen igen i 15 minuter.
Under tiden kokar du upp:
2,5 dl valfri grädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1/2 msk kinesisk soya
krydda om du vill med salt, vit/svartpeppar
Häll såsen över potatis/morötter i formen och in igen i ugnen till potatisen är mjuk och köttfärslimpan är färdig!
Servera med lingonsylt, jättemumsigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar