Istället för kött lagar jag egna vegetariska biffar som morotsbiffar, rödbetsbiffar, couscousbiffar och hirsbiffar. Här kommer ett recept på jättegoda, och nyttiga tror jag, hirsbiffar.
Ostekta hirsbiffar |
På Alvas begäran, här kommer en fin sallad hon gjort, alldeles själv. Med vassa kniven, för den får man ha nu när man är 5 år gammal!!! |
Stekta Hirsbiffar |
Jag använder Hirsflingor, står på paketet hur man gör hirsgröt. Gör gröten , fast med mindre vatten. |
1 ägg
1 dl ströbröd
ca 150 gram fetaost, smulad
ca 150 gram fetaost, smulad
10 st finhackade soltorkade tomater
1 liten finhackad rödlök
3/4 dl kesella
2 vitlöksklyftor (pressade såklart)
salt/peppar
Joxa ihop allt och forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på "mellanvärme" i ca 10 minuter, eller tills ni tror de är klara. De blir jättesmarriga, tycker jag. Serveras förslagsvis med ungsrostade hela småpotatisar med salt , sallad och en kall sås på tex kesellan som blev kvar med lite vitlök, färsk timjan salt/peppar. Kan passa med lite vi till oxå ;) Prova!!!
PoK
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar