Powered By Blogger

torsdag 13 januari 2011

Hirsbiffar

Vi äter mycket vegetarisk mat i vår familj. Nicke äter ju inte kött alls, men fisk och skaldjur. Själv äter jag kött, men är väldigt "pipplig" när det kommer till kött... Inga senor eller fettbitar i köttet, karrékotletter skulle jag aldrig kunna äta. Även barnen äter lite kött, mest kyckling, fläskfilé, köttbullar och korv.
Istället för kött lagar jag egna vegetariska biffar som morotsbiffar, rödbetsbiffar, couscousbiffar och hirsbiffar. Här kommer ett recept på jättegoda, och nyttiga tror jag, hirsbiffar.

Ostekta hirsbiffar

På Alvas begäran, här kommer en fin sallad hon gjort, alldeles själv. Med vassa kniven, för den får man ha nu när man är 5 år gammal!!!

Stekta Hirsbiffar

Jag använder Hirsflingor, står på paketet hur man gör hirsgröt. Gör gröten , fast med mindre vatten.
Ca 2 dl hirsflingor eller "vanlig kokt hirs". Koka i buljong.Låt svalna.
1 ägg
1 dl ströbröd
ca 150 gram fetaost, smulad
10 st finhackade soltorkade tomater
1 liten finhackad rödlök
3/4 dl kesella
2 vitlöksklyftor (pressade såklart)
salt/peppar

Joxa ihop allt och forma biffar och vänd dem i ströbröd. Stek på "mellanvärme" i  ca 10 minuter, eller tills ni tror de är klara.  De blir jättesmarriga, tycker jag. Serveras förslagsvis med ungsrostade hela småpotatisar med salt , sallad och en kall sås på tex kesellan som blev kvar med lite vitlök, färsk timjan salt/peppar. Kan passa med lite vi till oxå ;) Prova!!!
PoK




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar