Powered By Blogger

tisdag 14 december 2010

Hallonmousse med passionstopping

Om man inte orkar kan man strunta i toppingen, går lika bra att ta några hallon och en klick grädde på. Eller bara "gröpa" ur passionsfrukt på strax innan serveringen. Myntablad på blir ju förstås lite extrafint...

Hallonmousse med passionstopping

För 6 personer.
 Jag vill gärna ha en klick kall vispad grädde till. :D



Hallonmousse med passionstopping

Källa: Smakligt
Uppladdad av: Poppie

Ingredienser

500 g hallon
3 gelatinblad
3 msk vatten
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl vatten
4 passionsfrukter
12 hallon
Florsocker
Mynta

Gör så här

Lägg gelatinbladen i kallt vatten (3 msk)
Koka upp hallonen med sockret och vattnet. Passera genom en sil.
Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna till fingertemperatur. Blanda med hallonen.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den i hallonblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt.
Dela och gröp ur passionsfrukterna, smaka av med florsocker och strimlad mynta. Vänd ner hallonen (12 st)
Garnera moussen med passionstopping före servering.


Ett recept på begäran av Erika! Receptet har jag hittat på Matklubben.
Lycka till!!!!
Puss o kram

1 kommentar: