Om man inte orkar kan man strunta i toppingen, går lika bra att ta några hallon och en klick grädde på. Eller bara "gröpa" ur passionsfrukt på strax innan serveringen. Myntablad på blir ju förstås lite extrafint...
Hallonmousse med passionstopping
För 6 personer.Jag vill gärna ha en klick kall vispad grädde till. :D
Källa: Smakligt Uppladdad av: Poppie |
Ingredienser
500 g hallon3 gelatinblad
3 msk vatten
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
½ dl vatten
4 passionsfrukter
12 hallon
Florsocker
Mynta
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten (3 msk)
Koka upp hallonen med sockret och vattnet. Passera genom en sil.
Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna till fingertemperatur. Blanda med hallonen.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den i hallonblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt.
Dela och gröp ur passionsfrukterna, smaka av med florsocker och strimlad mynta. Vänd ner hallonen (12 st)
Garnera moussen med passionstopping före servering.
Koka upp hallonen med sockret och vattnet. Passera genom en sil.
Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna till fingertemperatur. Blanda med hallonen.
Vispa grädden hårt. Vänd ner den i hallonblandningen. Häll upp moussen i portionsskålar och ställ kallt.
Dela och gröp ur passionsfrukterna, smaka av med florsocker och strimlad mynta. Vänd ner hallonen (12 st)
Garnera moussen med passionstopping före servering.
Ett recept på begäran av Erika! Receptet har jag hittat på Matklubben.
Lycka till!!!!
Puss o kram
Tack sota du!
SvaraRadera