Nu när det är höst och äppelsäsong så bakar jag en sådär 3000 äppelpaj/kakor.
Äääälskar kombinationer äpple/kanel, och så luktar det så "hemmamysigt" när dofteen från ugnen sprider sig. Jag delar med mig av ett favoritrecept, som är jättegod och enkel, faktiskt utan kanel...
Den är rätt så söt och mäktig, kan tänka mig att grädda den i mindre formar och ha som dessert.
Gott!
5 syrliga äpplen
75 gram smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl sirap
Skala och skär äpplena i skivor och lägg i en smord ungsform.
Smält smöret och blanda de övriga ingredienserna. Häll/kleta röran jämnt över äpplena och ställ in mitt i ugnen , 200 grader i ca 20-25 minuter.
Låt svalna, servera gärna med vaniljglass!
P&K
Äääälskar kombinationer äpple/kanel, och så luktar det så "hemmamysigt" när dofteen från ugnen sprider sig. Jag delar med mig av ett favoritrecept, som är jättegod och enkel, faktiskt utan kanel...
Den är rätt så söt och mäktig, kan tänka mig att grädda den i mindre formar och ha som dessert.
Gott!
5 syrliga äpplen
75 gram smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl sirap
Skala och skär äpplena i skivor och lägg i en smord ungsform.
Smält smöret och blanda de övriga ingredienserna. Häll/kleta röran jämnt över äpplena och ställ in mitt i ugnen , 200 grader i ca 20-25 minuter.
Låt svalna, servera gärna med vaniljglass!
P&K
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar