Powered By Blogger

söndag 11 september 2011

Het kyckling

Igår kväll lagade jag en riktigt god kycklingrätt med lite hetta, lättlagad också.
Har försökt att skriva ned receptet, det är ju så lagom lätt så här i efterhand....

2 kycklingfileér (helst färska)
 Strimla och bryn dem med salt och peppar. Lägg dem sedan i en ungsfast form.

ca 1 dl färsk riven parmesan
3 matskedar chili/thaisås
1 pressad vitlöksklyfta
3 matskedar kycklingfond
2,5 dl lätt creme fraiche (går ju att ta den fetare om man vill)
1,5 dl grädde av valfri sort
1 tsk sambal oelek (valfritt, går bra utan också)

Blanda ihop allt i en bytta och häll över kycklingen i ungsformen.
In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Serveras med ris och en färsk sallad, ringla gärna lite balsamicocremé över.
Gott!
Perfekt att sparsamt ringla över maträtter, jättegott och så ser det lite "proffsigt" ut också.... =)
P&K








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar