Igår kväll lagade jag en riktigt god kycklingrätt med lite hetta, lättlagad också.
Har försökt att skriva ned receptet, det är ju så lagom lätt så här i efterhand....
2 kycklingfileér (helst färska)
Strimla och bryn dem med salt och peppar. Lägg dem sedan i en ungsfast form.
ca 1 dl färsk riven parmesan
3 matskedar chili/thaisås
1 pressad vitlöksklyfta
3 matskedar kycklingfond
2,5 dl lätt creme fraiche (går ju att ta den fetare om man vill)
1,5 dl grädde av valfri sort
1 tsk sambal oelek (valfritt, går bra utan också)
Blanda ihop allt i en bytta och häll över kycklingen i ungsformen.
In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Serveras med ris och en färsk sallad, ringla gärna lite balsamicocremé över.
Gott!
P&K
Har försökt att skriva ned receptet, det är ju så lagom lätt så här i efterhand....
2 kycklingfileér (helst färska)
Strimla och bryn dem med salt och peppar. Lägg dem sedan i en ungsfast form.
ca 1 dl färsk riven parmesan
3 matskedar chili/thaisås
1 pressad vitlöksklyfta
3 matskedar kycklingfond
2,5 dl lätt creme fraiche (går ju att ta den fetare om man vill)
1,5 dl grädde av valfri sort
1 tsk sambal oelek (valfritt, går bra utan också)
Blanda ihop allt i en bytta och häll över kycklingen i ungsformen.
In i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.
Serveras med ris och en färsk sallad, ringla gärna lite balsamicocremé över.
Gott!
![]() |
Perfekt att sparsamt ringla över maträtter, jättegott och så ser det lite "proffsigt" ut också.... =) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar