Powered By Blogger

fredag 18 februari 2011

Heta laxgratängen

6 personer

Alla mått är på en höft, man måste provsmaka lite..... Jag följer nästan aldrig ett recept, utan tar lite på känn... Så jag kan inte garantera hur det blir. Förhoppningsvis gott :)


1 kg färsk lax, utan skinn
1 kg räkor med skal
1 dl riven västerbottenost
1 1/2 msk tomatpuré
1 dl färsk hackad dill
1 krm cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche + lite matlagningsgrädde (kommer inte ihåg hur mkt, 1-2 dl kanske)
lite hummerfond (kanske 2 msk)
salt/peppar

Skala räkorna. Sätt ugnen på 200 grader. Använd helst inte räkor på burk, inte alls lika gott på något vis.
Skär laxen i 6 bitar.
 Blanda ihop allt annat i en bytta.
Smörj en form, och lägg i laxen.
Häll över röran. Lägg in i ugnen tills det är färdigt. Ca 20-30 minuter.
Serveras med pressad potatis eller ris och en god sallad.
Lycka till!!!
P&K

2 kommentarer:

  1. Mums mums! Det har ska vi prova nu i veckan. Tack. Kram

    SvaraRadera
  2. Kul! Hoppas att det blir bra! Som sagt, jag följer aldrig recepten, men det här är på ett ungefär vad jag hade i vad gäller mängd.......

    SvaraRadera