Jag märker att när tankeverksamheten har tagit semester så blir det mycket mat i bloggen.
Så, igår gjorde jag currykyckling med hemmagjorda klyftpotatisar och ikväll ska jag provlaga en av de eventuella nyårsförrätterna, gratinerad krabba.
Kycklingcurryn igår bidde mycktet god faktiskt.
Recept utan mått:
Kycklingfileér i småbitar bryns, 1 hackad gul lök,1/2 röd paprika,häll på mkt curry,cayennepeppar och vatten och sjud en stund. Häll på matgrädde och creme fraiche och salt/peppar och lite kycklingfond.
Alldeles när den börjar bli klar, lägg på färska sockerärtor och många små delade coctailtomater så att de bara hinner bli lite varma. Så gott med krispiga sockerärtor till.
Till det hade jag gjort klyftpotatis (fast potatis) med oregano/salt på. Lite sallad till och ett gott vin kanske ;).
Nu är det dags att börja med kvällens mat!
Så, igår gjorde jag currykyckling med hemmagjorda klyftpotatisar och ikväll ska jag provlaga en av de eventuella nyårsförrätterna, gratinerad krabba.
Kycklingcurryn igår bidde mycktet god faktiskt.
Recept utan mått:
Kycklingfileér i småbitar bryns, 1 hackad gul lök,1/2 röd paprika,häll på mkt curry,cayennepeppar och vatten och sjud en stund. Häll på matgrädde och creme fraiche och salt/peppar och lite kycklingfond.
Alldeles när den börjar bli klar, lägg på färska sockerärtor och många små delade coctailtomater så att de bara hinner bli lite varma. Så gott med krispiga sockerärtor till.
Till det hade jag gjort klyftpotatis (fast potatis) med oregano/salt på. Lite sallad till och ett gott vin kanske ;).
Nu är det dags att börja med kvällens mat!
P&K
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar