Powered By Blogger

söndag 3 juli 2011

Lite matbilder


Lite gammeldags luktärter som jag plockat i min trädgård.

En hel laxsida på saltbädd, stoppad med lite smör. På med citronpeppar,pressad citron och saltflingor med "röksmak.
In i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Mums...

Jag kokar färskpotatis lätt i saltat vatten, och steker dem sedan i smör så att de får en fin yta.
Kokar sparris och sockerärtor någon minut bara (gillar krispiga grönsaker), lägger ned dem tillsammans med potatisen lägger på färsk dill och lite salt och steker några minuter till.
Sedan gör jag en sås med dijonsenap, vitt vin, shalottenlök, hummerfond och grädde såklart!

Efterrätt, en kladdkaka med färska blåbär och jordgubbar . Serverades  igår med vispgrädde smaksatt med lite Cointreau, (till de vuxna) och med kolasås till de små.
P&K

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar